Schrijfretraite: ja of nee?

De zoekterm ‘schrijfretraite’ levert tientallen hits op. Blijkbaar is het aanbod groot aan weekenden of weken waarin je op een doorgaans prachtige locatie in binnen- en buitenland onder begeleiding van een schrijfcoach en in gezelschap van andere schrijvers werkt aan je manuscript.

Vertel mij wat: een boek schrijven in de weinige vrije uren die een dag telt, is een behoorlijke opgave. Huisgenoten of -dieren hebben aandacht nodig, iemand komt een pakje bezorgen, je moet nog een klusje doen of een maaltijd voorbereiden. Voor je het weet is je concentratie weg, de ‘flow’ ver te zoeken en de zin om te schrijven verdwenen.

Het is dus niet zo gek om deel te nemen aan een schrijfretraite, een soort minivakantie waarin je niets hoeft, behalve genieten. En schrijven, natuurlijk. Hoewel ik ondertussen veel schrijvers heb leren kennen, ken ik niemand die weleens aan een dergelijke retraite heeft meegedaan.

Heb jij er wel ervaring mee? Ik ben heel benieuwd naar hoe het je bevallen is. Laat je dat via de poll hieronder weten? In het tekstvak kun je jouw antwoord eventueel toelichten. Wil je liever niet openbaar maken (of en) bij wie je een schrijfretraite gedaan hebt, dan mag je jouw ervaring ook naar me mailen (info@tekstfontein.com). Alvast bedankt voor je bijdrage.

Heb jij al eens deelgenomen aan een schrijfretraite?
4 votes · 4 answers
×

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.