wat mensen zeggen

Een kleine greep uit de vele reacties die ik in de loop der jaren ontving naar aanleiding van een door mij geschreven artikel, boek, column, verhaal of blogpost, gegeven cursus of workshop, geleverde (manuscript)redactie of schrijfcoaching. 

Ik heb al wat van je aantekeningen en tips bekeken en ik was heel aangenaam verrast! Je hebt mijn werk mooier gemaakt en dat verdient een pluim! Dank!!! – Wim Casier, auteur van het nog te verschijnen eerste deel in de Lumenreeks.

“Wat een positieve ervaring deze samenwerking! Uiteindelijk word je blind voor jouw eigen taal- en leestekenfouten, dus de grammaticale correctie van Christien was welgekomen. Maar ze kijkt verder dan dat, Christien begreep meteen mijn manuscript, verbeterde met respect voor mijn eigen schrijfstijl en gaf leuke en bemoedigende commentaar tussendoor. Als Vlaamse aspirant-auteur voelde ik geen kloof, eerder een brug tussen ons taalgevoel. Christien is een sympathieke vrouw, alhoewel we elkaar niet ontmoet of gezien hebben, hadden we meteen een warme connectie.” – Catherine Ossemerct, auteur van Gent aan zee.

“Hoewel ik haar niet persoonlijk heb ontmoet, heb ik toch het gevoel dat we elkaar “kennen”. Dit komt door de manier waarop Christien tijdens de cursus begeleiding gaf. Als ik een opdracht af had, reageerde ze snel op mijn mail, op een persoonlijke, plezierige manier. Haar feedback en tips hebben mij echt geholpen om mijn schrijfvaardigheid op het gebied van columns/blogs te verbeteren.” – Carolien Polaseke, over de cursus columns schrijven.

“Christien heeft met haar taalkunde – of is het taalkunst? – mijn boek naar een hoger niveau gebracht. Haar constructieve commentaar met hier en daar wat humor helpt je om door te zetten en beter te worden als schrijver. Ze werkt snel en levert altijd zoals afgesproken. Haar als schrijfcoach vragen is zeker een aanrader!” – Maarten Vos, opschrijver van ‘niets maakt echt gelukkig’ (https://nietsmaaktechtgelukkig.nl).

“Ik ben zeer tevreden over de professionele wijze waarop Christien mijn manuscript heeft gecorrigeerd. Ze werkt zeer nauwkeurig en consequent; het is verbluffend wat ze uit een stuk tekst haalt waar je zelf ook al honderd keer aan gesleuteld hebt! Buiten het feit dat ze genadeloos goed, snel en met zeer veel toewijding corrigeert, zorgt Christien er ook voor dat ze motiveert. Af en toe een grappige opmerking in de kantlijn of een compliment, dat heb ik als debuterend auteur als zeer positief ervaren. Bovendien houdt ze zich keurig aan de deadlines die ze zelf stelt en reageert ze snel en adequaat op vragen.” – Sacha Bos, auteur van ‘Eros, Philia, Agape’.

“Hoe is het mogelijk dat je zo precies verwoord hebt wat ik je vertelde en bedoelde; ik ben ongelofelijk blij met jouw teksten voor mijn website, dankjewel!” – Tenny Staal, rouw- en verliestherapeut (Tenny Staal rouw en verlies).

“Ik zou Christien zeker aanbevelen. Dat heeft niet alleen te maken met haar nauwkeurigheid, oog voor het grote geheel van de tekst én voor de details, maar ook met de manier van samenwerken. Ik had bij Christien echt het idee dat ze de kwetsbaarheid van een (beginnend) schrijver goed begrijpt. Dat laat ze merken in de fijngevoeligheid van haar feedback die opbouwend is en positief geformuleerd, maar je wel in staat stelt om echt verbeteringen te maken. Ze is betrokken bij het project en je merkt dat ze er extra energie in steekt om het tot een succes te maken.” – Ferdinand Brand, auteur van ‘Denk anders, leer meer’ (Study Mastery). 

“Soms ben je als schrijver zo enthousiast bezig dat je bedoelingen ontsnappen uit het kader van de grammatica. Christien heeft me heel goed geholpen door mijn tekst waar nodig terug te duwen dat kader in. Hierbij slaagde ze erin de bedoeling vast te houden of zelfs te accentueren. Een prettige, professionele redacteur!” – George Knottnerus, auteur van Vikingzoon en Armin de paardenjongen.

“Christien heeft mij tien maanden lang geholpen met het bijschaven en verbeteren van MCTL, een methodiek voor de toepassing van IT. Ondanks het wat zakelijke onderwerp is ze een enorme steun geweest. Daarnaast heeft ze tussendoor ook nog de redactie van mijn eerste boek gedaan en dat is inmiddels verschenen. Al met al heb ik heel prettig met Christien gewerkt en ik kan haar van harte aanbevelen.” – Ton van den HoogenTot Z Diensten B.V. 

“Christien weet steeds weer het verschil te maken tussen een gewone tekst en een boeiend artikel.” – Pascal Gödden , uitgever eigen! magazine Arnhem (over de artikelen die ik voor eigen! schreef).