cursus columns schrijven

Moet elke tekst raak zijn? Leer dan nu, in je eigen omgeving en in het tempo dat jou past, hoe je een goede column schrijft. Een goede column is bondig, puntig en uitdagend van karakter en daardoor dwingt het schrijven ervan overbodige franje te schrappen en na te denken over hoe je de lezer kunt prikkelen.

schriftelijke cursus

Ik heb een cursus columns schrijven ontwikkeld, waarin je alles over dat schrappen en prikkelen te weten komt, ontdekt waaraan een goede column moet voldoen, wat ‘show don’t tell’ is, hoe je dat kunt gebruiken en hoe je van muggen olifanten maakt.

Aan de hand van het uit twee modules bestaande lesmateriaal leer je – wanneer het jou uitkomt en in jouw eigen tempo – hoe je columns schrijft die de lezer raken.

hoe het werkt

Beide modules bevatten lees- en schrijfoefeningen, waarin de focus op het schrijven van columns ligt. Al lezend en schrijvend ontdek je wat je kunt weglaten én toevoegen om de aandacht van je lezer te grijpen en vast te houden.

schrijfopdrachten

Elke module wordt afgesloten met een schrijfopdracht. Nadat je de eerste hebt ingestuurd, ontvang je zo snel mogelijk mijn opmerkingen per e-mail. Ik stuur dan meteen de tweede module mee. Nadat je de tweede column hebt ingestuurd, ontvang je nogmaals opbouwende kritiek.

Bellen kan ook

Heb je gedurende de cursus vragen of behoefte aan extra uitleg (bijvoorbeeld naar aanleiding van mijn opmerkingen op de door jou ingeleverde schrijfopdrachten), dan mag je me altijd mailen. Vind je het prettiger om me te spreken? Dan maak ik graag een belafspraak met je.

wat heb je nodig?

Wil je deze cursus gaan volgen, dan is enige schrijfervaring wel handig maar beslist niet noodzakelijk. Wat je dan wel nodig hebt? Zin in schrijven, natuurlijk, meer niet.

beter schrijven

Deze schrijfcursus is niet alleen perfect voor wie wil leren hoe je een goede column schrijft. Een prettige bijkomstigheid is dat al jouw teksten profiteren van wat je geleerd hebt. Handig wanneer je bijvoorbeeld blogt (of overweegt te gaan bloggen) en/of stukken voor je werkgever, vereniging of eigen bedrijf moet schrijven.

wat kost de cursus columns schrijven?

De cursus columns schrijven kost € 275,00. Al het cursusmateriaal en mijn feedback (eventueel aangevuld met een telefoon- of Skypegesprek van maximaal 30 minuten) zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

meteen inschrijven

Kies je voor een cursus van TekstFontein, dan kies je voor kleinschaligheid, kwaliteit, betaalbaarheid en volop persoonlijke aandacht.

Wil jij ook leren hoe je teksten (columns!) schrijft die raken? Meld je dan nu aan via het formulier hieronder.

Nadat ik jouw aanmelding ontvangen heb, stuur ik je mijn factuur en aanvullende informatie. Nadat je het cursusgeld betaald hebt, ontvang je de eerste module per e-mail.  

“Ik typ en delete, schrap en voeg toe. Ik vergeet de tijd (…) Ja, ik weet het zeker: ik ben nu al verslaafd!”

Margo Eggermont