TEKSTREDACTIE

Niet alleen voor het schrijven van een tekst kun je bij mij terecht, ik perfectioneer ook graag wat jij geschreven hebt, zodat jouw tekst de lezer raakt. 

aandacht krijgen

Je wilt met jouw (web)tekst, persbericht, brief of mailing aandacht krijgen voor jouw bedrijf, product of dienst. Dan is het belangrijk dat jouw tekst er verzorgd uitziet. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich ergeren aan taalfouten in een tekst. Wég aandacht! En niet onbelangrijk: een onverzorgd ‘uiterlijk’ is funest voor je professionele uitstraling.

spellingcontrole

Een verzorgde tekst is in de eerste plaats foutloos. Om taalfouten te voorkomen, kun je de automatische spellingcontrole in je browser of in Word gebruiken. Maar let op: je mag er nooit helemaal op vertrouwen. Kijk maar eens naar onderstaande zin. 

`Hij verteld dat het hele belangrijks is om de water leiding regelmatig te controlleren.´

Hoeveel fouten heb je ontdekt? Eén, twee? Het zijn er in totaal maar liefst vijf, waarvan de spellingcontrole er slechts één vindt.

tips & advies

Worstel je vaak met d’s en t’s, gebruik je regelmatig ‘je’ en ‘u’ door elkaar, of vraag je je af wanneer je ‘jou’ moet gebruiken en wanneer ‘jouw’? Neem dan eens een kijkje in de categorie tekst & taal op deze website, waar je tal van handige tips vindt die met taal te maken hebben.

Verder zijn sites als die van de Taalunie en van Genootschap Onze Taal een belangrijke bron van informatie op taalgebied.

aandacht vasthouden

Ziet je tekst er verzorgd uit? Prima! Maar toch is dat pas het begin. Een tekst die te lang is, veel overbodige franje bevat en waarin allerlei loze kreten en vage termen gebruikt worden, houdt de aandacht van de lezer niet vast. Hetzelfde geldt voor teksten die onduidelijk geformuleerd zijn of een onlogische opbouw hebben. En dat betekent dat wat jij de lezer te vertellen hebt slechts gedeeltelijk (of verkeerd) overkomt.

ervaren redacteur

Ik heb veel ervaring met het schrijven en redigeren van (web)teksten, nieuwsbrieven, mailings, (digitaal) lesmateriaal, scripties en manuscripten. In mijn portfolio vind je daar veel voorbeelden van. Daardoor weet ik precies hoe je de lezer kunt ‘grijpen’. En raken!

Het redigeren van een tekst omvat (veel) meer dan het corrigeren van taalfouten. Ik kijk naar de opbouw van de tekst en verander die als dat nodig is. ‘Kromme’ zinnen buig ik recht, overbodige franje en vage omschrijvingen kieper ik overboord. Zo ontstaat gaandeweg een prettig leesbare, foutloze en krachtige tekst.

het blijft jouw tekst

Ja maar, denk je misschien, het moet wel mijn tekst blijven! Dat ben ik met je eens en daarom perfectioneer ik jouw boodschap met respect voor wat jij zelf geschreven hebt.

Ervaren wat een professionele redacteur voor jouw tekst kan doen? Neem dan nu contact met me op en ik vertel je er alles over.