TekstFontein 12,5 jaar

Op 15 maart 2022 bestaat TekstFontein 12,5 jaar. Dat vier ik met onderstaand overzicht, twee keer een flinke jubileumkorting én een welgemeend: ‘Dankjewel!’

In februari 2009 was de kredietcrisis op het hoogtepunt. Mijn werkgever, een notaris, kreeg nog maar mondjesmaat koopovereenkomsten binnen: de huizenmarkt was volledig ingestort. Hij kon dan ook weinig anders dan me ontslaan. Voor het eerst in mijn leven werd ik werkloos. Ik had met de huizenmarkt in kunnen storten, maar dat deed ik niet. Het UWV bracht me in contact met een coach. Han zette me op het spoor van het ondernemerschap en halverwege dat jaar waagde ik de sprong in het diepe.

Kamer van Koophandel

Ik schreef me onder mijn eigen naam in bij de Kamer van Koophandel. Een bedrijfsnaam leek me wat overdreven: ik zou immers slechts tijdelijk aan de slag gaan als tekstschrijver en vertaler, in afwachting van een een baan in loondienst. Nou, dat vinden van een baan viel vies tegen. Maar mijn eigen bedrijf begon best aardig te lopen. Zo aardig zelfs, dat ik al snel besloot dat het tijd was voor een echte bedrijfsnaam. Zo ontstond op 15 september 2019 TekstFontein Veluwezoom.

Het oorspronkelijke TekstFontein-logo.

Tekstschrijven, redigeren

Ik kreeg steeds meer schrijfopdrachten, werd toegelaten tot Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers en ging deel uitmaken van de redactie van Schrijverspunt. Ik ontdekte hoe fijn ik het vond om anderen te inspireren en hun werk te redigeren, stelde een cursus columns schrijven samen en ging columnwandelingen organiseren. Ik werd zo in beslag genomen door al dat schrijven, redigeren en doceren, dat er weinig tijd overbleef voor vertaalwerk. Toen ik een tijdelijke parttimebaan vond, stopte ik dan ook met het aanbieden van vertalingen naar en uit het Frans.

Het logo dat op het eerste volgde.

Opdrachten, opdrachten, opdrachten

Toen mijn tijdelijke contract afgelopen was, stortte ik me met nog meer energie op TekstFontein. En dat leverde me prachtige opdrachten, mooie ontmoetingen en veel ervaring op. Toch had ik het als ondernemer niet altijd even gemakkelijk. Op drukke periodes volgden soms tijden waarin opdrachtgevers de weg naar mijn mailbox niet wisten te vinden. En dat leverde weleens slapeloze nachten op. Sinds 2015 werk ik weer parttime in loondienst en hoef ik niet meer wakker te liggen van zorgen over mijn inkomen. De opdrachtgevers blijven bij me aankloppen, vele komen bij me terug, maar soms is het wat langer stil. Gek (en fijn) genoeg is dat laatste altijd het geval op momenten waarop ik het op kantoor extreem druk heb.

Het jubileumlogo van TekstFontein.

Koperen jubileum

Han vroeg me indertijd: ‘Waar wil je met je bedrijf zijn over vijf jaar?’ Ik keek hem schaapachtig aan en moest hem een antwoord schuldig blijven. Op dat moment twijfelde ik er zeer aan of mijn bedrijf in 2014 nog wel zou bestaan. Laat staan dat ik kon bedenken dat ik nu het koperen jubileum zou vieren! En hoewel ik over 12,5 jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb (oké, er al ruimschoots voorbij ben) hoop ik dat ik in 2035 het zilveren TekstFontein-jubileum mag vieren.

Jubileumkorting (twee keer zelfs)

Ik ben dankbaar voor wat mijn bedrijf me gebracht heeft en wil daarom dit jubileumjaar niet zomaar voorbij laten gaan. Tot 15 september 2022 krijg je maar liefst 12,5% korting op de cursus columns schrijven én op mijn redactietarief. Heb je altijd al willen leren hoe je vlijmscherpe, aantrekkelijke en/of hilarische columns schrijft, grijp dan nu je kans. En vind je het tijd om dat geweldige manuscript te laten redigeren door een ervaren redacteur, dan maak ik graag een proefredactie voor je. (Als je het niet verder vertelt, zou het zomaar kunnen dat ik daar tot 15 september geen kosten voor in rekening breng.)

Bedankt!

Een bedankje aan al die mensen die vertrouwen in mijn bedrijf getoond hebben sinds september 2009 lijkt me hier tot slot ook op zijn plaats. Zonder al die cursisten, schrijvers, ondernemers en particuliere opdrachtgevers – zonder jou – was TekstFontein niet geworden wat het nu is. Dankjewel!

6 gedachten aan “TekstFontein 12,5 jaar”

  1. Zo lang geleden? 2009. Ik herinner me het nog goed. Je stapte binnen. Mooi mens met een prachtige bos krullen. Ik vond je zo leuk. Ben zo blij dat het allemaal goed is gekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.