Reizen op papier

De afgelopen jaren ben ik overspoeld door te redigeren manuscripten. Van zelf schrijven kwam het daardoor nauwelijks. Maar al die verhalen van anderen inspireerden me enorm en toen er even geen opdrachten binnen kwamen, zag ik mijn kans schoon.

*

Naast dol op alles wat met taal te maken heeft, houd ik ook erg van reizen. Tot mijn spijt is het daar vanwege de corona-pandemie al ruim een jaar niet van gekomen – en het ziet er niet naar uit dat het er binnenkort van komt. Terwijl ik daarover aan het nadenken was, ontspon zich een plot voor een nieuw vervolgverhaal. Terwijl ik het eerste hoofdstuk aan het schrijven was, reisde ik in mijn hoofd naar een fictieve woonboerderij aan een niet-bestaande rivier. Ik wandelde met de hoofdpersoon (én haar hond) over de dijk, zag hoe het water van kleur veranderde, kon bijna voelen hoe de wind met haar haren speelde. En opeens besefte ik: schrijven is als reizen op papier.

Het heeft enkele weken geduurd, maar nu is Staalblauw, mijn vervolgverhaal in acht delen, af en te lezen op christienromp.nl. En omdat lezen óók reizen op papier is, nodig ik je van harte uit om mee op reis te gaan.

(*Deze tekening maakte ik voor de online cursus Handlettering via Rozet Arnhem. Ik heb nog veel te leren op dat gebied, maar vind het heerlijk om al tekenend mijn hoofd leeg te maken.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.