Negen jaar verder

Negen jaar geleden besloot ik de sprong te wagen en mijn eigen bedrijf te beginnen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat die sprong weinig met een lang gekoesterde wens te maken had: ik had weinig keus.

Een paar maanden voor die 15e september 2009 was ik mijn baan kwijtgeraakt. Solliciteren leverde me van alles op – frustratie vooral. Omdat niksen niet bij me past, besloot ik ‘voor mezelf’ te beginnen.

Ik had onderschat hoeveel energie het kost om een eigen bedrijf op te zetten, hoeveel tegenslagen je te verwerken krijgt. Maar na een aantal jaren keihard (net)werken, mijn nek uitsteken, vallen en weer opstaan, leren en incasseren, begon TekstFontein succesvol te worden. Moest ik vroeger bijna smeken om opdrachten, nu belanden ze als vanzelf in mijn mailbox.

Ik kan terugkijken op negen leerzame, mooie jaren en besef hoe fijn het is dat TekstFontein bestaansrecht blijkt te hebben. Dat had ik negen jaar geleden niet durven dromen.

En er is nog iets wat ik me realiseer: ik zou niet staan waar ik nu sta zonder het vertrouwen van mijn opdrachtgevers. Daar ben ik heel dankbaar voor.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.