Reisverhalen schrijven

DSC02466Lang geleden publiceerde ik een verhaal over de reis die mijn dochter en ik in 2008 naar Zuid-Afrika maakten. Het werd indertijd nauwelijks gelezen.

compact

Inmiddels begrijp ik heel goed waarom het verhaal niet op veel belangstelling kon rekenen. Het was overcompleet. Niemand is geïnteresseerd in een exacte weergave van data, tijdstippen en gebeurtenissen. Wat de lezer wil is een compact verhaal dat hem of haar meeneemt naar (in dit geval) Zuid-Afrika.

foto’s

Ik was in 2008 nog iets belangrijks vergeten: mijn verhaal nog pakkender maken met foto’s. Daar had ik er genoeg van, maar ik dacht dat ze niet nodig waren bij mijn verhaal. Fout!

neem de lezer mee op reis

Misschien heb jij ook wel reisverhalen geschreven die door weinigen gelezen worden. Doe dan wat ik deed met mijn Zuid-Afrika-verhaal: herschrijf het. Beperk je tot de essentie, vermeld alleen de échte hoogte- en dieptepunten en, belangrijker nog: neem de lezer in woord en beeld mee op reis. Laat hem proeven, ruiken, voelen en ervaren tijdens het lezen.

geniet

Geniet je van het (her)schrijven van jouw reisverhaal, dan beleef je niet alleen jouw reis opnieuw, je kunt er dan ook van op aan dat jouw verhaal veel meer lezers zal trekken.

Ik wens je veel reis- en schrijfplezier!

5 gedachten aan “Reisverhalen schrijven”

  1. Goede tip, ik ga de reisverhalen die ik heb geschreven zeker herschrijven. Ik ben sowieso blogs aan het herzien om weer verder te kunnen met de rode draad. Een frisse blik op eigen werk kan immers nooit kwaad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.