Hoe ziet jouw ‘visitekaartje’ eruit?

Een website laat zien waar jij voor staat en is het digitale visitekaartje voor je bedrijf, product of dienst. Stel je eens voor dat jouw analoge visitekaartjes vol koffievlekken zitten, ezelsoren hebben of dat het vermelde (e-mail)adres niet juist gespeld is. Durf jij dan nog zo’n kaartje uit te delen?

De koffie is op en daarom ga ik snel even het dorp in. Terwijl ik langs het eetcafé loop, veegt de eigenaar net het krijtbord voor zijn zaak schoon. Ik grinnik, want het woord carbonade is verdwenen, wat betekent dat ik hem niet meer op zijn vergissing attent hoef te maken.  Met de koffie-oogst onder mijn arm loop ik even later weer voorbij. Voor deze week staat er kabeljouw op het menu, zie ik.

Ik vind ze wel vermakelijk, dergelijke vergissingen. En ach, het gaat maar om een krijtbord … één regenbui en het dagmenu spoelt weg. Bovendien pretendeert het eetcafé niets meer te zijn dan wat het is: een zaak waar je een eenvoudige maaltijd voor een beschaafde prijs krijgt. Een afwasbaar spelfoutje verandert niets aan dat imago. 

Thuis installeer ik me – uiteraard met een kop koffie – achter de pc. Binnenkort wil ik mijn dochter trakteren op een luxe etentje en ik beland op de website van een nogal prijzig restaurant. De foto’s op de site zijn prachtig, maar de tekst doet pijn aan mijn ogen. Wat te denken van dit voorgerecht bijvoorbeeld?

speld

Ik besluit een mailtje te sturen, waarin ik aanbied eens te komen praten over het taalkundige aspect van de website. En ik voeg er een correct gespeld voorgerecht aan toe.

Een antwoord heb ik al na een minuut of vijf. ‘Bedankt voor de tip. Ik heb de tekst net veranderd.’ Geen woord over mijn vriendelijke aanbod. Opnieuw ga ik naar de site van het restaurant. 

spelt

Correct gespeld spelt, nu, maar alle overige fouten zijn onverbeterd gebleven. Samen met al die andere vergissingen zorgen ze ervoor dat dit restaurant een slordig visitekaartje presenteert dat het kwaliteitsniveau dat het wil uitdragen jammerlijk tenietdoet.

Ik adviseer je ervoor te zorgen dat  jouw ‘visitekaartje’ past bij wat jij wilt uitstralen. Zoek je nog iemand om de kreukels, de vlekken en de ezelsoren eruit te halen? Ik ben je graag van dienst

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.