Met dank aan de AVG

Het kan je niet ontgaan zijn: sinds afgelopen vrijdag, 25 mei 2018, is de Algemene verordening gegevensbescherming van kracht.

Net als ik ben je waarschijnlijk overspoeld door mails van bedrijven die je laten weten hoe ze jouw privacy voortaan zullen respecteren.  Wat mij opvalt, is dat veel van die berichten afkomstig zijn van bedrijven waarmee ik nooit zaken gedaan heb. Hoe komen ze dan aan mijn e-mailadres? Hoezo privacy respecteren? Ik denk dat de AVG regelmatig gebruikt is als ordinaire marketingtool, maar ik kan het mis hebben.

Feit is, dat ik het belangrijk vind dat mijn persoonlijke gegevens niet worden doorverkocht, zonder toestemming gebruikt of in figuurlijke zin op straat komen te liggen. Ik kan alleen maar hopen dat de AVG wat dat betreft een gouden vondst zal blijken te zijn.

Uiteraard heeft de invoering van de nieuwe privacywet ook consequenties voor TekstFontein. Op deze website en op http://christienromp.nl heb ik  een privacyverklaring gepubliceerd. Voorheen stuurde ik af en toe een nieuwsbrief rond, maar een paar jaar geleden ben ik daarmee gestopt. Ik had niet het idee dat die nieuwsbrieven me iets opleverden en kreeg een steeds grotere hekel aan het ongevraagd ontvangen van nieuwsbrieven. Waarom zou ik anderen dan ‘lastigvallen’ met die van mij?

De afgelopen dagen ben ik ook in mijn digitale archief gedoken: wat moet en kan ik nog bewaren? Het leverde niet alleen een enorme schoonmaakbeurt op (alles van klanten met wie ik langer dan twee jaar geen contact heb gehad moest weg). Ik realiseerde me plotseling hoe ontzettend veel ik de afgelopen jaren heb geschreven, geredigeerd, geadviseerd, becommentarieerd en gedoceerd. Ik besefte hoe rijk mijn TekstFonteinhistorie is, hoeveel inspirerende, bevlogen en sympathieke mensen ik dankzij mijn bedrijf heb leren kennen.

Vanaf vandaag kan ik tevreden en met een schone lei beginnen aan de Tekstfonteintoekomst. Met dank aan de nieuwe privacywet.

Meer weten over de AVG? De Autoriteit Persoonsgegevens heeft er een heel dossier over samengesteld. Je vindt het hier

2 gedachten aan “Met dank aan de AVG”

  1. Paniek van de eerste orde met dat AVG gedoe. Eerst maar es afwachten hoe dit zich verder ontwikkeld. Grote bedrijven laten andere geluiden horen. En mee eens ja: ik heb dat ook op mijn site bij geplaatst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.