Twaalf jaar TekstFontein

Twee jaar geleden schreef ik ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van TekstFontein een overzicht van wat er in dat decennium gebeurd is. We zijn twee jaar verder; mijn bedrijf bestaat vandaag op de kop af exact 12 jaar.

TekstFontein 12 jaar

4.383 dagen, 624 weken, 144 maanden … ik had bij aanvang niet gedacht dat TekstFontein zo levensvatbaar zou zijn (en blijven).

Voordat ik dit stukje ging schrijven, heb ik lang en diep nagedacht: in de loop der jaren is mijn bedrijf veranderd, maar de naam bleef ongewijzigd. Dekte die nog wel volledig de lading, vroeg ik me af. Moest ik niet iets met mijn achternaam verzinnen (Romptekst kwam even in me op)? Zelfs de naam Chris10 voor Taal flitste door mijn gedachten (maar vond ik wat al te arrogant en tegelijkertijd een te flauwe woordgrap).

Hoe ik indertijd op de naam TekstFontein kwam, weet ik niet meer. Officieel hoort er nog Veluwezoom achter, om verwarring met het bedrijf van een journalist uit de Randstad te voorkomen. Toen was ik vooral bezig met schrijven, al dan niet in opdracht; vandaar misschien de associatie met een fontein – die woorden in plaats van water tevoorschijn tovert. Maar tegenwoordig ligt de nadruk vooral op het redigeren van vooral manuscripten. Het ‘frisse blik op tekst’ in mijn logo sluit daar dan weer prima op aan.

Zou ik voor een andere bedrijfsnaam kiezen, dan zou dat heel veel consequenties hebben. Ik heb ondertussen de nodige naamsbekendheid opgebouwd. Da’s een. Daarnaast zie ik als een berg op tegen alles moeten veranderen: van bankrekening tot website, van logo tot e-mailadres. Aan tijd daarvoor ontbreekt het me, zeker ook doordat ik ook nog een baan ernaast heb. En eerlijk is eerlijk: ik besteed mijn tijd liever aan het perfectioneren van een prachtig manuscript dan aan het wijzigen van mijn bedrijfsnaam en alles wat daarbij komt kijken.

TekstFontein blijft dus TekstFontein (Veluwezoom). En net als in de afgelopen 12 jaar ben ik je heel graag van dienst op het gebied van schrijven én redigeren. Op naar het 12,5-jarig jubileum, ter gelegenheid waarvan ik beslist weer iets moois/bijzonders ga organiseren. Houd deze website en mijn Instagram– en Facebookpagina in de gaten, dus.

Tot slot wil ik opnieuw al mijn opdrachtgevers, ‘supporters’ en relaties bedanken, zonder wie ik niet zou zijn waar ik nu ben. Dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.