Ruggespraak Onze Taal – nr. 6 – 2022

Over draadloze mango’s, dikke tachtigers, een langdurige doeltrap, kibbelend water en kraanvogels.

Ik was heel benieuwd naar de nieuwe editie van Onze Taal. Dus toen ik het blad bij thuiskomst op de mat vond, kon ik niet wachten om het door te bladeren. Maar eerst draaide ik het om: zoals beloofd is de rubriek Ruggespraak onveranderd (leuk) gebleven. Pas daarna bekeek ik het blad zelf en ik was aangenaam verrast. Het is niet alleen dikker geworden, maar heeft ook wat opmaak en papier betreft een ware metamorfose ondergaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorheen lang niet alle artikelen las, maar ik heb deze editie van voor tot achter zeer geïnteresseerd zitten lezen (en ja, ook het voorwoord, mevrouw Roeper). Ook qua inhoud is Onze Taal nog mooier, beter en interessanter geworden. Mijn complimenten voor iedereen die er een bijdrage aan geleverd heeft.

En nu natuurlijk de leukste taalmissers uit mijn nog steeds favoriete rubriek: Ruggespraak. Veel plezier ermee.

Hoezo rustgevend?

HoProductbeschrijving Bol.com

Wat een slaapverwekkende wedstrijd moet dat zijn geweest.

Trouw

Allemaal op bejaardengym!

Maandboekje ouderenbond

Waar moeten die vogels dan naartoe?

RTV Drenthe

Ik heb liever draadloze appels.

Bordje Fruitshop

De rubriek Ruggespraak bevat nog meer missers en het blad uiteraard veel meer dan Ruggespraak alleen. Het staat vol met taaladviezen, interviews met o.a. schrijvers en taalwetenschappers, interessante columns en artikelen over uiteenlopende taalkwesties. Wil jij voortaan ook het het blad van Onze Taal (op papier én digitaal) ontvangen? Meer informatie vind je via de website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.