Ruggespraak Onze Taal – mei 2020

De nieuwste editie van ‘Onze Taal’ staat geheel in het teken van de coronacrisis. Logisch gevolg is dat dit ook geldt voor de rubriek Ruggespraak. Zoals altijd deel ik de leukste taalmissers daaruit met jou. Veel plezier ermee, blijf gezond en pas op jezelf en elkaar.

Bij het groenafval?

Gemeentenieuws (gemeente Dinkelland)

Maar zonder afspraak komt de gemeente het wel brengen?

Mededeling gemeente Utrechtse Heuvelrug

Een bankje in het park noemen we nu ook al ‘thuis’?

Reformatorisch Dagblad

Wat valt er dan nog te showen?

Nu.nl

Ben jij al ingeënt tegen herfst?

De Standaard citeert Von der Leyen

Extraatje: vanwege de coronacrisis heeft Onze Taal de leukste spellen, colleges, cursussen en filmpjes op taalgebied verzameld. Je vindt ze hier: http://www.onzetaal.nl/taalvoorthuis.

Extraatje 2: aan de oproep om coronabestendige vakantiebestemmingen te bedenken, kwamen volgers van Onze Taal onder andere met Bijkeukenhof, Vergiethoorn, Kathmandouche en Palma de Veranda. Op onderstaand kaartje vind je er nog veel meer 🙂

© Genootschap Onze Taal

De rubriek ‘Ruggespraak’ bevat nog meer missers en het maandblad uiteraard veel meer dan ‘Ruggespraak’ alleen. Het staat vol met taaladviezen, interviews met o.a. schrijvers en taalwetenschappers, interessante columns en artikelen over uiteenlopende taalkwesties. Wil jij voortaan ook het maandblad van ‘Onze Taal’ (op papier én digitaal) ontvangen? Meer informatie vind je via de website.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.