Ruggespraak Onze Taal – januari 2020

2020 is van start gegaan en hoewel ik op Twitter, Facebook en Instagram mijn beste wensen al heb overgebracht, had ik dat hier nog niet gedaan. Daarom wens ik je nu ook hier (meer dan) alle goeds voor het nieuwe jaar.

Ook in 2020 blijf ik de leukste taalmissers uit de rubriek Ruggespraak van Onze Taal met je delen. En daar begin ik vandaag meteen maar mee. Ik kan me geen passender begin van het nieuwe jaar voorstellen.

Hóé dan, vraag ik me af.

Menukaart van een Alkmaars restaurant

Een extra ‘van’ was wellicht handig geweest.

Medewerkersnieuwsbrief Rijksuniversiteit Groningen

Wie wordt er dan blij van overbeharing en huidproblemen?

Nieuwsbrief schoonheidssalon

Lijkt me geen bijzondere prestatie.

Nu.nl

Zou de champagne Franstalig zijn?

Bijlage Nieuwsblad Stedendriehoek

De rubriek ‘Ruggespraak’ bevat nog meer missers en het maandblad uiteraard veel meer dan ‘Ruggespraak’ alleen. Het staat vol met taaladviezen, interviews met o.a. schrijvers en taalwetenschappers, interessante columns en artikelen over uiteenlopende taalkwesties. Wil jij voortaan ook het maandblad van ‘Onze Taal’ (op papier én digitaal) ontvangen? Meer informatie vind je via de website.

2 gedachten over “Ruggespraak Onze Taal – januari 2020”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.