Aan het eind van 2020

Over mooie opdrachten en het gebrek aan avonturen en omhelzingen. En over het opwekken van wind, kleine grootouders, knoflook en een piek.

We zijn er bijna: aan het eind van 2020. Hoewel er ook veel moois gebeurde, zowel privé als zakelijk (meer prachtige opdrachten dan ooit, bijvoorbeeld) ben ik net zoals de meesten wel klaar met dit jaar. Ik verlang naar nieuwe avonturen, naar kunnen gaan waarheen ik wil zonder vrees (en zonder mondkapje), naar uit volle borst met anderen kunnen zingen. Maar het meest mis ik het onbezorgd bij elkaar kunnen zijn, de omhelzingen en de zoenen omdat je blij bent de ander te zien. Zou 2021 ons dat weer gaan brengen? Ik kan het alleen maar (hartstochtelijk) hopen.

Ik wens jou een jaar vol prachtige ontmoetingen, mooie avonturen en ontelbare omhelzingen.

Ondanks de coronacrisis heeft TekstFontein gebloeid als nooit tevoren. Ik heb kennis mogen maken met geweldige opdrachtgevers, inspirerende auteurs en enthousiaste cursisten. 2020 was een druk jaar vol mooie (digitale en telefonische) ontmoetingen, fijne schrijfopdrachten en mooie manuscripten. Dat alles zorgde ervoor dat ik weinig tijd overhield voor bloggen op deze site.

Wat ik wel trouw elke maand gedaan heb, is een selectie publiceren uit ‘Ruggespraak’, de rubriek op de achterkant van het maandblad van Onze Taal. Ik wil 2020 hier dan ook afsluiten met de leukste taalmissers uit de decembereditie. Veel plezier ermee en graag tot ziens in 2021 🙂

Ehm … zoveel vragen!

Het Financieele Dagblad

Wie wil er niet stinkend rijk worden?

Technischweekblad.nl

Vast klein van stuk, die grootouders.

Advertentie in De Jutter/ De Hofgeest

En tot slot deze. Ik wens je een vrolijk kerstfeest, met of zonder piek!

NOS.nl

De rubriek ‘Ruggespraak’ bevat nog meer missers en het maandblad uiteraard veel meer dan ‘Ruggespraak’ alleen. Het staat vol met taaladviezen, interviews met o.a. schrijvers en taalwetenschappers, interessante columns en artikelen over uiteenlopende taalkwesties. Wil jij voortaan ook het maandblad van ‘Onze Taal’ (op papier én digitaal) ontvangen? Meer informatie vind je via de website.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.